PERSBERICHT
Amjoy Cup keert deze zomer terug op andere locatie

Eindhoven – 1 mei 2023, Na de succesvolle editie van afgelopen jaar keert de Amjoy Cup terug in de zomermaanden. Net als vorig jaar organiseert het team onder leiding van toernooidirecteur Wim van den Hurk drie toernooien: Amjoy Cup Tennis Europe u10/u12/u14, Amjoy Cup ITF J60/ Wheelchair en Amjoy Cup ITF 15K.

De locatie van het toernooi voor de jongste jeugd blijft het complex van tennisvereniging TOS Bergeijk. De twee toernooien die vallen onder de vlag van de Internationale Tennis Federation (ITF) verhuizen binnen Eindhoven. De gravelbanen van tennisverenging Genneper Parken vormen dit jaar het decor voor de twee ITF-weken. Daarmee verplaatst de Amjoy Cup het toernooi naar het sporthart van Eindhoven. Vorig jaar werden de ITF’s nog afgewerkt op het complex van ELTV.

Toernooidirecteur Van den Hurk is verheugd met de verhuizing: “Hoe mooi kun je het hebben? De Genneper Parken hebben vorig jaar nieuwe gravelbanen aangelegd. Het tennispark heeft bovendien een paviljoen met kleedruimtes die aan alle eisen voldoen. Er is volop parkeergelegenheid. Voor de ambities van de Amjoy Cup is het complex op de Genneper Parken ‘the place to be’. Het is een mooie stap in de richting van de Challenger, die we in de toekomst willen organiseren!”

Voorzitter Klaas Schoustra van Genneper Parken Tennis ziet een rol weggelegd voor de tennisvereniging: “We voelen ons als een van de grotere tennisclubs in het zuiden van Nederland mede verantwoordelijk voor het stimuleren van tennis in de breedte- en topsport. We leveren daarom graag een actieve bijdrage door de Amjoy Cup te huisvesten op ons mooie tennispark.”

Ook de data van de toernooien zijn vastgesteld voor deze jaargang. De Tennis Europe vindt plaats van 24 juni t/m 2 juli, de ITF J60/Wheelchair vindt plaats van 23 t/m 30 juli en de ITF 15K vindt plaats van 30 juli t/m 5 augustus. Het deelnemersveld wordt in een later stadium bekendgemaakt.