Fons van Sambeek

PERSBERICHT

Veldhovenaar Fons van Sambeek ontvangt wildcard voor Amjoy Cup

 

Eindhoven, 28 juli 2023 – Fons van Sambeek speelt volgende week het internationale tennistoernooi van Eindhoven op basis van een wildcard. De lokale speler timmert de laatste jaren aan de weg en staat op de grens van de top-1000 op de wereldranglijst.

De 21-jarige Veldhovenaar combineert zijn studie in de Verenigde Staten met college tennis. In juni haalde Van Sambeek de halve finale op een ITF-toernooi in Israël. De talentvolle Mees Röttgering en Abel Forger krijgen ook een wildcard van de organisatie. Beide jongens staan in de top-50 van de wereld bij de junioren en kwamen onlangs nog uit op het jeugdtoernooi van Wimbledon. Niels Visker krijgt de laatste wildcard.

Bij de dames gaan de wildcards naar drie tieners. Sarah van Emst, Joy de Zeeuw en Isis van de Broek maken dit jaar de stap van junioren naar senioren. Deze talentvolle tennissters krijgen in Eindhoven de kans om punten te vergaren voor de wereldranglijst. De laatste wildcard is voor Danique Havermans. Zij traint bij tennisschool van Amjoy, de naamdrager van het toernooi.

Stijn Paardekooper, Stian Klaassen, Daniel Verbeek, Pepijn Bastiaansen, Jim Hendrikx en Timo de Visser krijgen een wildcard voor het kwalificatietoernooi bij de mannen. Aan de vrouwenkant gaan de toegangsbewijzen naar Rose Marie Nijkamp, Dilara Okur, Florentine Dekkers, Sophie Schouten, Sanne Schalekamp en Min Chae Kim.

Het toernooi start zondag 30 juli en de finales zijn op zaterdag 5 augustus en vindt plaats op het tenniscomplex van de Genneper Parken in Eindhoven.