Xavier Donkers

 

PERSBERICHT

Sterren van de toekomst zorgen voor mooi deelnemersveld Amjoy Cup onder-18

Eindhoven, 13 juli 2023 – Het deelnemersveld voor de ITF Amjoy Cup Juniors is bekend. Naast de toernooien voor de jongens en meisjes onder-18 keert het rolstoeltoernooi voor minderjarigen ook terug naar Eindhoven. 

Voor het eerst in de nog korte geschiedenis van de Amjoy Cup is dat op het tenniscomplex van de Genneper Parken. Tennissers van over de hele wereld nemen hun intrek in Brabant om een nieuwe stap te zetten in hun nog prille carrière.

Bij de jongens is de Duitser Yannic Nittmann de titelfavoriet. De eerste Nederlander achter hem is de als 5e geplaatste Pieter de Lange. Ook bij de meisjes is een Duitse de favoriete. De Brabantse Benthe de Bresser is op papier de beste Nederlandse die meedoet. Zij is de nummer 13 van de plaatsingslijst en mag de eerste ronde overslaan. Deze regel geldt voor alle deelnemers in de top-16 van de plaatsingslijst.

Bij de Wheelchair Amjoy Cup zal alle aandacht gevestigd zijn op lokale speler Xavier Donkers. De getalenteerde tennisser is de voormalig nummer 4 van de wereld bij de junioren en jaagt op zijn eerste eindzege bij zijn thuistoernooi.

Toernooidirectrice Annemarie Mikkers is blij met deze speelsters als visitekaartje voor het toernooi. “Het is een leuk gegeven dat mondiale tennissers met veel talent naar Eindhoven komen om zich verder te ontwikkelen. Het zal een prachtige week met mooi tennis worden. Ik hoop dat we veel bezoekers mogen ontvangen.”

Zondag 23 juli staat de eerste ronde van het kwalificatietoernooi op het programma. De finales zijn een week later op 30 juli. Het rolstoeltennistoernooi duurt drie dagen, namelijk van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juli. De verdeling van de wildcards voor de toernooien vindt op een later moment plaats.