PERSBERICHT

Davis Cup-captain Paul Haarhuis ambassadeur Amjoy Cup

 Eindhoven, 24 mei 2023 – Paul Haarhuis is de nieuwe ambassadeur van de Amjoy Cup. De 57-jarige Eindhovenaar gaat het tennistoernooi ondersteunen bij de professionalisering en groei ervan. Hiermee wordt de voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel het gezicht van de Amjoy Cup.

 Naast het vervullen van het ambassadeurschap voor de Amjoy Cup is Haarhuis ook de captain van het Nederlandse Davis Cup-team. Dat doet hij sinds 2017. In het verleden won de succesvolle tennisser zes Grand Slams in het dubbelspel. Vijf daarvan won hij met Jacco Eltingh, de huidig technisch directeur bij de KNLTB.

Haarhuis wil met zijn expertise het toernooi een extra impuls geven in de ontwikkeling ervan: “Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Samen willen we tennis als sport promoten. Het mooie is dat het een initiatief in mijn geboortestad is, dat juich ik alleen maar toe. Ik verwacht betrokkenheid bij de organisatie en zelf zal ik helpen bij het enthousiasmeren voor het evenement.”

Toernooidirecteur Wim van den Hurk is blij met de toevoeging van Haarhuis aan het toernooi en heeft louter superlatieven voor hem: “Paul is een man met een berg aan ervaring. Hij was captain van zowel het Davis Cup-team als het Billie Jean King Cup-team. Ook heeft hij verschillende jaren de AFAS Tennis Classics georganiseerd. In zijn actieve carrière won hij meerdere Grand Slams en is daarmee een inspiratie voor veel tennissers. Paul heeft daardoor een fantastisch netwerk en een bijzonder groot tennishart. Het leuke is dat hij hier ook nog eens om de hoek woont. Hoe mooi kan het zijn? Een Eindhovenaar als ambassadeur voor de Amjoy Cup!”

Met zijn rol als ambassadeur zal Haarhuis onder meer tijdens het ITF 15K-toernooi iedere dag vooruitblikken op de wedstrijden van de dag. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens de laatste toernooiweek.