Stan Put

Veel landen vertegenwoordigd tijdens Amjoy Cup Tennis Europe

Bergeijk, 14 juni 2023 – Het deelnemersveld voor de toernooien van de Amjoy Cup Tennis Europe is bekend. In de vier categorieën (meisjes en jongens onder 14 jaar en onder 12 jaar) strijden tennissers vanuit alle windstreken om de bekers.

Op de tennisbanen van TOS Bergeijk vindt van 24 juni tot en met 2 juli het eerste toernooi van de Amjoy Cup 2023 plaats. Op de deelnemerslijst pronkt de naam van onder anderen Stan Put. De tennisser van Amjoy won vorig jaar in de categorie onder 12. Dit jaar wilt hij dat kunstje herhalen in een hogere leeftijdsgroep. Zijn grootste concurrent op papier is de Ier Charlie Riley.

De Belgische Farah Janssen gaat dit jaar net als Put proberen de Amjoy Cup te winnen in een hogere categorie na haar zegetocht in 2022 op het gravel van Bergeijk. Haar grootste concurrenten op papier zijn de Litouwse Emilija Lebedevaite en de Nederlandse Fleur de Bresser.

Ook in de andere categorieën is Nederland goed vertegenwoordigd. Toernooidirectrice (samen met Annemieke van Sambeek) Bianca Schaeffer is trots op het diverse deelnemersveld: “Het toernooi valt officieel onder Tennis Europe. Het merendeel van de spelers komt dan ook uit Europa. Maar uiteindelijk reizen ook veel tennissers uit verre landen naar Bergeijk af om hier te spelen. Ieder continent is vertegenwoordigd! We hebben deelnemers uit onder meer Australië, Brazilië, Kenia, Koeweit en de Verenigde Staten om maar wat op te noemen.”

De toernooiweek start zaterdag 24 juni met het kwalificatietoernooi. Via de kwalificaties kunnen tennissers nog deelname afdwingen aan het toernooi. Ook zijn er in iedere categorie wildcards te vergeven. Naast het enkelspel wordt er in Bergeijk ook gedubbeld. De finales zijn op zondag 2 juli.

Voor toernooidirectrices Schaeffer en Van Sambeek en hun team kan de Amjoy Cup niet snel genoeg van start gaan: “Ik kan niet wachten tot we weer gaan beginnen, we zijn nu nog heel druk met de laatste voorbereidingen!”