Viktorija Cesonyte

 

Internationale Amjoy Cup beleeft fantastische tennisweek in Bergeijk 

Bergeijk, 2 juli 2023 – Van 24 juni tot en met 2 juli tennisten talenten van over de hele wereld op de gravelbanen van TOS Bergeijk om de titels in verschillende categorieën. Met goed weer, geweldig tennis en een vol terras was het een week om van te smullen.

Meer dan 100 ambitieuze jongens en meisjes namen voor een week lang hun intrek in het Brabantse Bergeijk. Ieder continent was vertegenwoordigd bij het grootste jeugdtennistoernooi van Europa. Het spel was bij vlagen adembenemend mooi. De toeschouwers konden hun ogen dan ook niet geloven als er weer een fantastisch dropshot strak over het net viel. Het woord ‘indrukwekkend’ viel dan ook het meest tijdens deze week.

Bij de jongens onder-14 won Dominic Vágner met ijzersterke aanvallen en een niet te onderschatten verdediging. In dezelfde leeftijdscategorie was er bij de meisjes een Litouwse winnares. Viktorija Cesonyte bleek een muur die niemand kon breken. Je kon zo hard of zuiver slaan als je wilde, haar snelle beentjes waren haar grootste wapen.

Op de zondag mochten de allerjongsten hun kunsten vertonen voor een uitverkocht huis. Bij de meisjes onder-12 wisten we voor de finale al dat de kampioene van nationale bodem zou komen. Mila van der Lecq versloeg Pippa Fennis in drie spannende sets. Bij de even oude jongens was de Franse Igor Brania een maat te groot voor Reita Yamanaka. De kleine Fransman overtuigde met zijn variatie en veroverde, net als zijn de tegenstander, de harten van alle aanwezigen.

In de dubbeltoernooien waren de titels voor Wouter van Hillegersberg/Olaf Zielinski (Nederland/Luxemburg, jongens onder-14), Fleur de Bresser/Nouk Kleinenberg (Nederland, meisjes onder-14) Laurens Drijver/Rogier Verbeet (Nederland, jongens onder-12) en Sterre Benschop/Mila van der Lecq (Nederland, meisje onder-12).

Toernooidirectrices Bianca Schaeffer en Annemieke van Sambeek kijken terug op een topweek. “We hebben een fantastisch toernooi gehad. We zijn ook enorm blij met de winnaars, de beste winnen altijd!” Het grootste pluspunt van het toernooi is de internationaliteit. “Het internationale karakter van het toernooi maakt het leuk. De talen die je steeds hoort en de verschillende culturen zorgen voor een mooie week.”

De Amjoy Cup keert op 23 juli terug. Dan strijden jongens en meisjes onder de 18 jaar oud in Eindhoven om de bekers. Er is die week ook een rolstoeltoernooi binnen deze leeftijdscategorie.