Mila van der Lecq en Igor Brania

 

Amjoy Cup keert terug met spelers van over de hele wereld

Eindhoven – 13 juni 2024, Na een periode vol voorbereidingen staat het meest prestigieuze tennistoernooi van Eindhoven en omstreken bijna weer op het programma. De Amjoy Cup keert eind juni en eind juli terug met twee grote internationale toernooien. Nieuw dit jaar is dat alle toernooien bij Genneper Parken Tennis plaatsvinden.

Daarmee verhuist de Amjoy Cup U12 en U14 van Bergeijk naar het beter bereikbare Eindhoven. En voor de deelnemers is dat gunstig. Tennissers uit maar liefst 32 verschillende landen strijden van zaterdag 22 juni tot en met zondag 30 juni om de verschillende titels in de leeftijdsklassen U14 en U12. 

Veel spelers uit bijvoorbeeld Australië en Nieuw-Zeeland komen naar Eindhoven, maar uiteraard zijn Europese landen en Nederland zelf ook uitstekend vertegenwoordigd. Het internationale karakter van de Amjoy Cup is daarmee wederom gewaarborgd.

Het speciale aan de Amjoy Cup is dat tennissers mee kunnen groeien met hun leeftijd en niveau om ook in andere categorieën te spelen. Vorig jaar won de jonge Fransman Igor Brania de Amjoy Cup U12 en dit jaar keert hij terug in de U14. Voor Brania wordt het lastig om opnieuw de Amjoy Cup te winnen in een ijzersterk deelnemersveld waarin ook de nummer 53 van de ranglijst, Miko Koeppen uit Duitsland, op staat.

Bij de meisjes maakt de winnares van de U12 van vorig jaar ook haar opwachting in de U14. Mila van der Lecq is direct tot het hoofdtoernooi toegelaten. 

De dit jaar aangestelde toernooidirectrice Annemarie Mikkers, die het overneemt van Wim van den Hurk, blikt terug op de vorige editie en kijkt vooruit naar deze jaargang. ,,Allereerst wil ik Wim bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de Amjoy Cup, zonder hem waren we niet op het punt waar we nu staan. Ook bedank ik TOS Bergeijk voor de jarenlange samenwerking om de toernooien van de jongste jeugd te huisvesten.”

,,Dit jaar gaan we volledig naar de Genneper Parken en we trappen meteen af met een spectaculair deelnemersveld. Het is ongelooflijk vet om te zien hoeveel landen zijn vertegenwoordig op de Amjoy Cup. We zijn nu bezig met de laatste loodjes en kijken ernaar uit om de toppers van de toekomst live in actie te zien.”

Van zondag 21 tot en met zondag 28 juli vindt de Amjoy Cup U18 en de Amjoy Cup Wheelchair U18 plaats.