Merel Hoedt

 

Merel Hoedt grijpt met Amjoy Cup titel op thuistoernooi: ‘Ik speel hier graag’

Eindhoven, 6 augustus – Merel Hoedt schreef in juli al het toernooi van Casablanca op haar naam. Dat deed ze zowel in het enkel- als dubbelspel. In de eerste week van augustus kan ze daar ook haar thuistoernooi aan toevoegen. De tennisster uit Best schreef namelijk voor het eerst de Amjoy Cup op haar naam.

“Ik voel de afgelopen periode nu wel in mijn benen.” De finale (3-6, 6-3, 6-2) tegen landgenote Isis-Louise van den Broek nam ruim 2,5 uur in beslag, maar dat was niet eens de langste wedstrijd van de week. In de eerste ronde had Hoedt 3,5 uur nodig tegen het Duitse talent Josy Daems. “Die wedstrijd was lastig.”

Dat het een lastig begin voor de lokale speelster was, lag ook aan het feit dat ze net terugkwam van toernooien in Marokko. “Daar was het 32 graden en de banen waren droog. Hier was het koud, winderig, regenachtig en de banen waren langzaam.” De nummer 7 van de plaatsingslijst had dus enige tijd nodig om te acclimatiseren. “Het was heel erg wennen, ik zat er niet lekker in. Uiteindelijk vond ik toch nog het spel dat ik wilde spelen.”

Spelen zonder druk

Voor Hoedt is de Amjoy Cup een toernooi dat ‘om de hoek’ wordt gespeeld. De druk van de status als thuisspeelster voelde ze echter niet. “Vorig jaar speelde ik hier ook al en toen haalde ik de halve finale. Het nieuwe was er dus af voor mij, ik had niet het gevoel dat ik móest winnen. Ik zie het meer als een leuk toernooi en daarom speel ik hier ook graag.”

Stap naar nieuw succes

Met de titel wil de kersverse Amjoy Cup-winnares nieuwe stappen zetten op de wereldranglijst. “Ik heb veel pieken en dalen. Zo verbrijzelde ik mijn elleboog toen ik op positie 600 stond. Vorig jaar werkte ik mezelf terug op de ranking en haalde ik zelfs de top-500. Vervolgens kreeg ik een polsblessure waardoor ik er een half jaar uitlag en veel punten verloor.” Het doel is dan ook duidelijk. “Ik hoop mijn oude ranking te halen aan het einde van dit jaar of zelfs te verbeteren.”

Voor Hoedt waren het lange weken met veel succes. Nu is het tijd om het even te vieren. Hoe ze dat gaat doen? “Ik ga lekker heel lang in bad liggen, voor mijn lichaam zorgen, goed eten met mijn familie en vooral niet veel doen.”

Weg naar de titel

R1. Josy Daems: 7-5, 4-6, 6-1
R2. Madelief Hageman: 6-2, 6-3
KF. Angelina Wirges: 4-6, 6-2, 6-0
HF. Matilda Mutavdzic: 7-6(6), 6-3
F. Isis-Louise van den Broek: 3-6, 6-3, 6-2