Het Toernooi

In 2023 zal de 6e editie van de AMJOY Cup plaatsvinden op twee locaties. Tennis Europe bij TOS Bergeijk en daarna twee ITF toernooien bij Genneper Parken in Eindhoven.

De AMJOY Cup is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal toernooi voor toptennissers (jeugd en volwassenen) die streven naar een carrière in het professionele tenniscircuit.

Er wordt bij TOS Bergeijk gestart met een Tennis Europe U12 en U14. De beste jeugd wereldwijd tot 12 en 14 jaar komt hier samen in de strijd voor de AMJOY Cup. In de laatste dagen van deze week komen de beste kinderen van Nederland U10 in actie voor de Amjoy Cup U10.

Voorafgaand aan de tweede week van de AMJOY Cup wordt de Slamstox College Tennis Showcase georganiseerd. (Toekomstige) college tennissers ontmoeten elkaar hier en Amerikaanse coaches komen scouten. De best presterende spelers ontvangen een wildcard voor het ITF toernooi van de AMJOY Cup dat gehouden wordt bij Genneper Parken in Eindhoven. ITF U18 en ITF U18 in het rolstoeltennis. De beste rolstoeltennissers van over de hele wereld doen hier aan mee.

In de derde week van de AMJOY Cup sluiten we de reeks van internationale toernooien af met het proftoernooi. We organiseren dan de Future. Een toernooi voor proftennissers, waar punten voor de wereldranglijst verdiend kunnen worden.

Als jaarlijks terugkerend evenement wil de AMJOY Cup niet alleen toptennis bieden, maar ook samenwerking en verbinding tot stand brengen met lokale en provinciale overheden, bedrijfsleven, (rolstoel)- sportverenigingen, scholen, jeugd en ouderen. In aanloop naar de toernooien organiseren we schooltennis voor kinderen van de basisschool. Meer dan 1.000 kinderen nemen hieraan deel. Zo brengen we topsport en breedtesport bij elkaar.